Ιταλία: Ελεύθερη η πλοίαρχος του Sea-Watch 3, Καρόλα Ρακέτε
Δικαστήριο της Σικελίας αποφάσισε να άρει την εντολή κατ’ οίκον περιορισμού που είχε επιβληθεί στην πλοίαρχο Κάρολα Ράκετε, του πλοίου Sea-Watch 3, η οποία συνελήφθη αφού μετέφερε δεκάδες Αφρικανούς μετανάστες στην Ιταλία αψηφώντας τον θαλάσσιο αποκλεισμό.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε πως ήλπιζε για μια σκληρότερη απάντηση από το δικαστικό σύστημα της χώρας του, υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα απελάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την 31χρονη Γερμανίδα πλοίαρχο.
Η Ράκετε κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τεσσάρων αστυνομικών που επέβαιναν σε ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, καθώς αψήφησε τις εντολές του πολεμικού ναυτικού και εισήλθε στο λιμάνι της Λαμπεντούζας με το πλοίο της, της μκο Sea-Watch.
Ρακέτε: Στο πλευρό της ελληνικές οργανώσεις - Πάνω από ένα 1 εκατ. δωρέες για την απελευθέρωσή της
Η δικαστίνα Αλεσάντρα Βέλα απεφάνθη ότι η Ράκετε δεν παραβίασε κανέναν νόμο, επισημαίνοντας ότι ανταποκρίθηκε στο καθήκον της να προστατεύει ανθρώπινες ζωές
Η στήριξη Ελλάδας - Γερμανίας σε πιθανή ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και η «σκιά» της Τουρκίας
07:39
Νέα επίθεση με drone εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη (vid)
07:36
Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο - Έξι νεκροί και 24 τραυματίες (vid)
07:34
Το «μπαλάκι» στην Ευρώπη για μείωση ΕΦΚ - Τα αιτήματα της Αθήνας στη Σύνοδο Κορυφής
07:30