ΚΟΣΜΟΣ

Απελευθερώνονται οι Αμερικανοί ναύτες από τις ιρανικές Αρχές

Απελευθερώνονται οι Αμερικανοί ναύτες από τις ιρανικές Αρχές
David Hancock/U.S. Navy via Getty Images/Ideal Images

Μέσα στην ημέρα (13/01) θα απελευθερωθούν οι δέκα Αμερικανοί ναύτες, οι οποίοι παραμένουν υπό κράτηση από τις ιρανικές Αρχές, εξαιτίας της εισόδου των πλοίων στα οποία μετέβαιναν σε ιρανικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ότι οι εννέα άνδρες και μια γυναίκα θα επιστρέψουν στο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται σε διεθνή ύδατα μέσα στη μέρα.

Η μεταφορά θα γίνει υπό το φως της ημέρας για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας. Βάσει της συμφωνίας των δύο πλευρών, το Ιράν θα μεταφέρει τους ναύτες σε διεθνή ύδατα, από όπου θα επιβιβαστούν σε πλοίο που με τη σειρά του θα τους μεταφέρει στο αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν», τόνισε ο αξιωματούχος υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί, ωστόσο, το τι θα γίνουν τα δύο πλοία στα οποία επέβαιναν οι ναύτες. Το Ιράν διαβεβαίωσε την αμερικανική κυβέρνηση ότι οι ναύτες τυγχάνουν καλής μεταχείρησης και ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που παρείχε ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ