ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρά επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο της Νιγηρίας: Πυροβολισμοί και δακρυγόνα

Σοβαρά επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο της Νιγηρίας: Πυροβολισμοί και δακρυγόνα
AP Photo/Gbenga Olamikan

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν το κοινοβούλιο της Νιγηρίας το απόγευμα, μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από το κτήριο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων των δυνάμεων ασφαλείας με μια ομάδα σιιτών μουσουλμάνων διαδηλωτών.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν ποια πλευρά ευθύνεται για τους πυροβολισμούς, ούτε αν υπάρχουν τραυματίες, ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πυκνός καπνός υψώνεται από την περιοχή.

Οι αρχές δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μπει στο κοινοβούλιο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που του εστάλησαν.

Σύμφωνα με το δημόσιο κανάλι NTA, οι διαδηλωτές του Ισλαμικού Κινήματος της Νιγηρίας (ΙΜΝ, εκπροσωπεί τη σιιτική μειονότητα) προσπάθησαν να μπουν στο συγκρότημα όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

Μέλη του ΙΜΝ διαδηλώνουν συχνά έξω από το κοινοβούλιο, με αίτημα την αποφυλάκιση του ηγέτη τους, του Ιμπραχίμ Ζακζάκι, ο οποίος κρατείται από το 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ