Μόσχα: Συλλήψεις αντιπολιτευόμενων σε διαδήλωση με αίτημα «δίκαιες εκλογές»
Δεκάδες αντιπολιτευόμενοι Ρώσοι συνελήφθησαν από την αστυνομία στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης διαμαρτυρίας εναντίον του αποκλεισμού ανεξαρτήτων υποψηφίων από τις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Στη διαδήλωση, η οποία δεν είχε την άδεια των Αρχών, συμμετείχαν σχεδόν 2000 άνθρωποι και κατέληξε το βράδυ στη σύλληψη δεκάδων, μεταξύ των οποίων των διοργανωτών Λιουμπόφ Σόμπολ, Ιλιά Γιάσιν και Ιβάν Ζντάνοφ, συμμάχων του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.
Η οργάνωση OVD-Info, που καταγράφει τις συλλήψεις, έκανε λόγο για 38 συλλήψεις συνολικά, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για «περισσότερες από 25» συλλήψεις.
Οι διαδηλωτές κατηγορούν την Εκλογική Επιτροπή ότι μπλοκάρει τις υποψηφιότητες στελεχών της αντιπολίτευσης και ανεξαρτήτων υποψηφίων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, καταγγέλλοντας ότι ένα μέρος των υπογραφών των οπαδών τους, που απαιτούνταν για να μπορέσουν να κατέβουν, παραποιήθηκαν.
Φωνάζοντας το σύνθημα «είναι η πόλη μας!», οι διαδηλωτές πέρασαν από το δημοτικό μέγαρο της Μόσχας, προτού μεταβούν στην έδρα της Εκλογικής Επιτροπής.
«Σε όλη τη Μόσχα, αποσύρουν τους ανεξάρτητους υποψήφιους. Πρέπει αυτός ο δήμαρχος (ο Σεργκέι Σομπιάνιν), κυνικός και ψεύτης, να ακούσει τη φωνή μας» δήλωσε ο αντιπολιτευόμενος Ιλιά Γιάσιν, που συνελήφθη στο τέλος της διαδήλωσης.
Χειροπέδες σε επιδειξία έξω από το Πάντειο - Τον κατήγγειλε 26χρονη φοιτήτρια
07:49
Είναι ακριβό ένα air condition στο Παρίσι;
07:45
Φωτιά στο Αιγάλεω: Kαίει για πάνω από 16 ώρες – Αναζωπύρωση και διακοπή κυκλοφορίας στην Ορφέως
07:40
Πανελλήνιες 2026: Στο Ειδικό μάθημα των Ιταλικών εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι
07:38