ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Μαθήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς σε πρόσφυγες ύστερα από επιθέσεις σε γυναίκες

Δανία: Μαθήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς σε πρόσφυγες ύστερα από επιθέσεις σε γυναίκες
REUTERS/Claus Fisker/Scanpix

Οι αιτούντες άσυλο στη Δανία θα διδαχθούν τους "κώδικες" της νυχτερινής ζωής της χώρας, ώστε να συμπεριφέρονται αναλόγως και να αποφύγουν τυχόν "ολισθήματα" απέναντι στις γυναίκες, μετέδωσε σήμερα η δημόσια τηλεόραση DR.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ κοινωνικοί λειτουργοί θα επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα δύο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην κοινότητα του Σέντερμπεργκ για να τους εξηγήσουν πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται.

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή στάθηκαν διάφορα επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν πρόσφυγες και μετανάστες σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα της περιοχής.

"Επειδή μια γυναίκα χαμογέλασε, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να πας να καθίσεις δίπλα της και να την αγγίζεις. Είναι προφανές ότι αυτό θεωρείται απαράδεκτο στη δανέζικη κοινωνία και κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες για το θέμα αυτό", ανέφερε στην τηλεόραση μια υπεύθυνη του προγράμματος, η Μαρί Μπαρτόλντι.

Ένα πιο γενικό μάθημα "εισαγωγής στα ήθη" της Δανίας, το οποίο παρακολουθούν όλοι οι νεοαφιχθέντες, καταπιάνεται με το θέμα της σεξουαλικότητας.

Στη Νορβηγία, για να καταπολεμηθεί η βία σε βάρος των γυναικών και για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση των ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο, τους προσφέρεται ένα μάθημα για να αντιληφθούν καλύτερα πώς είναι μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν ελεύθερα, πίνουν και διασκεδάζουν.

Διαβάστε ακόμα:

Κολωνία: Αύξηση πωλήσεων σε όπλα συναγερμού και σπρέι αυτοάμυνας

Κολωνία: Παύθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας ύστερα από τις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς

Νορβηγία: Mαθήματα σεξουαλικών ηθών στους μετανάστες

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ