ΚΟΣΜΟΣ

Κολωνία: Αύξηση πωλήσεων σε όπλα συναγερμού και σπρέι αυτοάμυνας

Κολωνία: Αύξηση πωλήσεων σε όπλα συναγερμού και σπρέι αυτοάμυνας
REUTERS/Wolfgang Rattay

Κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση για όπλα συναγερμού και σπρέι αυτοάμυνας σημειώθηκε στην Κολωνία μετά τις επιθέσεις σε βάρος γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, για τις οποίες έχουν ήδη κατατεθεί 652 μηνύσεις, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

"Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλο αριθμό αιτημάτων για χορήγηση αδειών οπλοφορίας", ανέφεραν μέσω του Facebook οι αστυνομικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για αμυντικά όπλα "συναγερμού".

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν επίσης ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση τόσο για όπλα συναγερμού όσο και για αμυντικά σπρέι, όχι μόνο στην Κολωνία αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στη Βαυαρία, την πύλη εισόδου στη Γερμανία για τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα από την Αυστρία.

"Από τις αρχές του έτους έχουμε πουλήσει διπλάσιο αριθμό σπρέι σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους, ενώ οι πωλήσεις αμυντικών όπλων αερίου έχουν αυξηθεί κατά το ένα τρίτο περίπου", είπε ένας οπλοπώλης από την κοινότητα Νότις, στα βόρεια της Κολωνίας, στον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας Rheinische Post. Σημείωσε όμως ότι οι πελάτες του είναι στην πλειονότητά τους "άνδρες που θέλουν να αγοράσουν σπρέι για τις συζύγους ή τις κόρες τους".

Η εισαγγελία της Κολωνίας από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι προσφέρει το ποσό των 10.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη υπόπτων για τις επιθέσεις, κάτι που υποδηλώνει ότι οι αρχές δεν έχουν πετύχει σημαντική πρόοδο μέχρι στιγμής στην ταυτοποίηση των δραστών. Μέχρι σήμερα, η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι από τους υπόπτους είναι πρόσφυγες ή παράτυποι μετανάστες

Διαβάστε ακόμα:

Οι ξένοι ευθύνονται για όλα τα περιστατικά βίας στην Κολωνία λέει ο Γιέγκερ

Κολωνία: Παύθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας ύστερα από τις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ