ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άφαντοι οι υπερτυχεροί του Powerball

ΗΠΑ: Άφαντοι οι υπερτυχεροί του Powerball
REUTERS / PHILIP SEARS

Άφαντοι παραμένουν οι τρεις υπερτυχεροί που κέρδισαν από 530 εκατ. δολάρια στο Powerball, στο μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία των τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ.

Αυτό που ωστόσο έγινε γνωστό, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είναι ότι τα τυχερά δελτία πουλήθηκαν στην Καλιφόρνια, την Φλόριντα και το Τενεσί.

Κάθε δελτίο κερδίζει 528,8 εκατομμύρια δολάρια, είπαν αξιωματούχοι του κλάδου στην Καλιφόρνια, ενώ γνωστοποίησαν ότι σημειώθηκε ρεκόρ πωλήσεων των δελτίων, καθώς δεν είχε ανακηρυχθεί νικητής σε καμία από τις προηγούμενες 19 κληρώσεις.

Οι τυχεροί αριθμοί 08, 27, 34, 04, 10 και ο αριθμός Powerball το 10 που κληρώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ έχουν πωληθεί σε τρία καταστήματα, κάθε ένα από τα οποία λαμβάνει ποσοστό των κερδών. Οι πιθανότητες κέρδους του τζακ ποτ ήταν 1 στα 292 εκατομμύρια.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, ο τηλεοπτικός σταθμός KABC είχε δηλώσει ότι ένας από τους τυχερούς ήταν μια νοσοκόμα στην Πομόνα της Καλιφόρνιας, αλλά η κόρη της γυναίκας είπε ότι η μητέρα της δεν ήταν μεταξύ των τυχερών.

Σε μια συνέντευξη τύπου μπροστά στο μίνι-μάρκετ 7-Eleven στο Τσίνο Χιλς της Καλιφόρνιας, αξιωματούχοι του πολιτειακού γραφείου τυχερών παιχνιδιών παρέδωσαν μια τεράστια συμβολική επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, Μπαλμπίρ Ατουάλ, ο οποίος δήλωσε ότι θα έδινε μέρος του ποσού για κοινωφελείς σκοπούς και ότι θα μοιραζόταν ένα μέρος του με την οικογένειά του και τους συγγενείς του.

Αντίστοιχα, και σύμφωνα με τους διαφορετικούς πολιτειακούς νόμους που αφορούν το ποσοστό κερδών στους πωλητές, ένα κατάστημα σε προάστειο της Μέμφις στο Τενεσί θα πάρει 25.000 δολάρια, ενώ το τρίτο κατάστημα, που βρίσκεται σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Φλόριντας, θα εισπράξει 100.000 δολάρια, είπαν αξιωματούχοι.

Το ακριβές ποσό του τζακ ποτ που κέρδισαν τα τρία άτομα ανέρχεται σε 1,586 εκατομμύρια δολάρια. Είναι το μεγαλύτερο βραβείο που έχει υπάρξει ποτέ σε κλήρωση στη Βόρεια Αμερική, και καμία λοταρία στον κόσμο δεν έχει αναδείξει ποτέ τέτοιου μεγέθους τζακ ποτ που μπορεί να κερδηθεί με ένα δελτίο μόνο.

Σύμφωνα με το νόμο, οι νικητές έχουν περιθώριο ενός χρόνου να εμφανιστούν και να διεκδικήσουν ό,τι κέρδισαν ενώ και στις τρεις πολιτείες οι νόμοι υποχρεώνουν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των τυχερών, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Powerball.

Εκτός από τους τρεις τυχερούς, περίπου 26 εκατομμύρια άτομα που έπαιξαν κερδίζουν από 2 εκατομμύρια έως 4 δολάρια, βάσει του συνδυασμού των αριθμών που ταιριάζουν με αυτούς του Powerball.

Για κάθε 1 δολάριο που εισπράττεται από την πώληση δελτίων σε κάθε λοταρία, το μισό πηγαίνει σε νικητές, το 40% πηγαίνει σε συγκεκριμένους τομείς όπως την παιδεία, και το 10% πηγαίνει στα καταστήματα όπου πωλήθηκαν οι λαχνοί, καθώς και σε διοικητικά έξοδα, είπε η Κέλι Κράιπ, εκπρόσωπος της λοταρίας του Τέξας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ