ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερο μαύρο Μάμπα φέρνει ανησυχία στο Λονδίνο

Ελεύθερο μαύρο Μάμπα φέρνει ανησυχία στο Λονδίνο
Twitter

Οι κάτοικοι στο Κάμντεν έχουν ενημερωθεί να ελέγχουν τα σπίτια τους συχνά για τον εντοπισμό ενός φιδιού Black Mamba.

Το ερπετό, που ονομάζεται Rosie, αναζητείται από τις 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις αφίσες που έχουν αναρτηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης από τον ιδιοκτήτη της.

Η αφίσα αναφέρει πως οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να ελέγχουν κάτω από τα καθίσματα του αυτοκινήτου, στα σεντόνια τους, πίσω από τις τουαλέτες και στον κάδο του πλυντηρίου τους γιατί το φίδι είναι πιθανό να έχει βρει καταφύγιο κάπου ζεστά.

Η αφίσα προειδοποιεί ότι η Rosie είναι "εξαιρετικά δηλητηριώδης και αν την δείτε μην προσπαθήσετε να την πιάσετε", αφού το μαύρο μάμπα είναι ένα από τα πλέον θανατηφόρα φίδια στον κόσμο.

Αν και οι ισχυρισμοί ότι το φίδι περιπλανιέται ελεύθερο στους δρόμους του Κάμντεν, δεν επιβεβαιώνονται, αρκετοί έχουν εκφράσει το φόβο τους.

Μια κάτοικος είπε ότι ελέγχει συνεχώς το σπίτι της από τότε που είδε την αφίσα, σύμφωνα με τον Independent.

Άλλοι δεν έχουν πάρει πολύ σοβαρά την ιστορία με το φίδι.

Ένας λογαριασμός στο Twitter έχει δημιουργηθεί για την Rosie, με το όνομα @CamdenMamba. Ένα tweet από το λογαριασμό αναφέρει: "Κρύο απόψε! Μπορεί κανείς να φιλοξενήσει αυτό το κορίτσι απόψε;"

Η RSPCA ερευνά τους ισχυρισμούς. Η Αλεξάνδρα Τζόουνς, που είναι επιστημονική υπεύθυνη της οργάνωσης προστασίας εξωτικών ζώων δήλωσε στην τοπική εφημερίδα του Κάμντεν ότι η άδεια για τα Μάμπα είναι απαραίτητη επειδή είναι επικίνδυνα, άγρια ζώα.

"Μέρος της διαδικασίας αδειοδότησης είναι η συνθήκες διασφάλισης ότι το ζώο δεν μπορεί να δραπετεύσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ