Συνεχίζεται η «επιδρομή» στο Λας Βέγκας: Βίντεο ακατάλληλα για όσους φοβούνται τις ακρίδες
Δύσκολες μέρες συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι στο Λας Βέγκας, καθώς η αμερικάνικη πολιτεία δέχεται… επιδρομή από μιλιούνια ακρίδες.
Την αρχική έκπληξη των πολιτών διαδέχτηκε η ανησυχία καθώς εδώ και μερικές ημέρες σμήνη από ακρίδες εισβάλουν σε σπίτι και έχουν «καταλάβει» καταστήματα.
Είναι χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος ότι πως στα ραντάρ των μετεωρολόγων, οι ακρίδες φαίνονται σαν βροχή.
Κι αν σε πολλούς οι εικόνες προκαλούν ανατριχίλα, εντούτοις οι εντομολόγοι που κλήθηκαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, εξηγώντας πως δεν είναι σπάνιο κάτι τέτοιο σε περιοχές που βρίσκονται κοντά ή μέσα σε έρημο.
Όπως αναφέρουν, όταν έχει προηγηθεί άνοιξη ή χειμώνας με ιδιαίτερη υγρασία, είναι πιθανές τέτοιες μαζικές εμφανίσεις εντόμων. Και, τουλάχιστον, η Νεβάδα φέτος έζησε μια χρονιά με ρεκόρ δεκαετιών υγρασίας.
SPONSORED
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2% σημείωσε το ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2026
12:30
«Προ των πυλών» το καλοκαίρι: Ποιες περιοχές θα δουν τα πρώτα 36αρια - Πού θα συνεχιστούν οι βροχές
12:24
Επιστολή παραίτησης της Έφης Αχτσιόγλου στον πρόεδρο της Βουλής - Την διαδέχεται ο Γ. Δραγασάκης
12:21
Πράσινο φως από ESM στην Ελλάδα για την πρόωρη εξόφληση 6,95 δισ. ευρώ από το πρώτο Μνημόνιο
12:19