Επιτυχής επιχείρηση διάσωσης ενός... ρακούν
Αμερικανοί πυροσβέστες έβαλαν τέλος στον εφιάλτη ενός… ρακούν, το μουτράκι του οποίου είχε σφηνώσει στη σχάρα ενός υπονόμου και παρέμεινε εγκλωβισμένο εκεί για πολλές ώρες, στο Νιούτον, κοντά στη Βοστώνη.
«Καταφέραμε και σώσαμε ένα ρακούν που είχε εγκλωβιστεί, με τη βοήθεια του κέντρου Waltham Animal Control. Είχε σφηνώσει, όμως με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι είναι πλέον ελεύθερο».
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, αφότου τους ειδοποίησε ένας ποδηλάτης.
«Στείλαμε ένα πυροσβεστικό και προσπαθήσουμε να απεγκλωβίσουμε το κεφάλι του ζώου από τη σχάρα του υπονόμου χρησιμοποιώντας νερό και σαπούνι», χωρίς επιτυχία, περιέγραψε ο υποπυραγός Μάικλ Μπιάνκι.
Στη συνέχεια, οι πυροσβέστες ζήτησαν τη συνδρομή της υπηρεσίας ελέγχου ζώων του Γουάλθαμ, η οποία έστειλε έναν κτηνίατρο και νάρκωσε το ζώο. Κατόπιν, μπόρεσαν να βγάλουν το κεφάλι του από τη σχάρα βάζοντας τέλος στον εφιάλτη του. Η όλη επιχείρηση διήρκησε 2 ώρες.
«Βρισκόμαστε πάντα σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε τους τετράποδους φίλους μας, είναι μια ιερή επιχείρηση!» έγραψε με ενθουσιασμό η ομάδα των πυροσβεστών στο Twitter.
«Διασώζουμε τους πολίτες κάθε μεγέθους» υπογραμμίζεται στο μήνυμα.
Συνελήφθη υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας Πολωνίας ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
21:32
Λιθουανία: Εισαγγελική έρευνα για τις σχέσεις του Έπσταιν με μοντέλα και άλλους εξέχοντες Λιθουανούς
21:21
Αίσιο τέλος για την εξαφάνιση των δύο παιδιών απο τον Κορυδαλλό
21:10
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πολλαπλασίασε τη χρηματοδότηση για την άμυνα της Γαλλίας το 2025
20:59