Επιτυχής επιχείρηση διάσωσης ενός... ρακούν
Αμερικανοί πυροσβέστες έβαλαν τέλος στον εφιάλτη ενός… ρακούν, το μουτράκι του οποίου είχε σφηνώσει στη σχάρα ενός υπονόμου και παρέμεινε εγκλωβισμένο εκεί για πολλές ώρες, στο Νιούτον, κοντά στη Βοστώνη.
«Καταφέραμε και σώσαμε ένα ρακούν που είχε εγκλωβιστεί, με τη βοήθεια του κέντρου Waltham Animal Control. Είχε σφηνώσει, όμως με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι είναι πλέον ελεύθερο».
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, αφότου τους ειδοποίησε ένας ποδηλάτης.
«Στείλαμε ένα πυροσβεστικό και προσπαθήσουμε να απεγκλωβίσουμε το κεφάλι του ζώου από τη σχάρα του υπονόμου χρησιμοποιώντας νερό και σαπούνι», χωρίς επιτυχία, περιέγραψε ο υποπυραγός Μάικλ Μπιάνκι.
Στη συνέχεια, οι πυροσβέστες ζήτησαν τη συνδρομή της υπηρεσίας ελέγχου ζώων του Γουάλθαμ, η οποία έστειλε έναν κτηνίατρο και νάρκωσε το ζώο. Κατόπιν, μπόρεσαν να βγάλουν το κεφάλι του από τη σχάρα βάζοντας τέλος στον εφιάλτη του. Η όλη επιχείρηση διήρκησε 2 ώρες.
«Βρισκόμαστε πάντα σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε τους τετράποδους φίλους μας, είναι μια ιερή επιχείρηση!» έγραψε με ενθουσιασμό η ομάδα των πυροσβεστών στο Twitter.
«Διασώζουμε τους πολίτες κάθε μεγέθους» υπογραμμίζεται στο μήνυμα.
Στη Μόσχα ο διευθυντής της CIA - Μεταγωγικό των ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Βνούκοβο
18:19
Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στη Σαλαμίνα - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, ήχησε 112 για εκκένωση
18:14
Συνελήφθη στα Κατεχόμενα ο ύποπτος για τη δολοφονία Ζαμπούνη και την υπόθεση της Greek Mafia
18:12
Ήχησε 112 για ετοιμότητα στη φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης - Στη μάχη επίγειες και εναέριες δυνάμεις
18:02