ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών στη Μπουρκίνα Φάσο

Αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών στη Μπουρκίνα Φάσο
REUTERS / JOE PENNEY

Τους 29 έφτασαν οι νεκροί και τους 30 οι τραυματίες από την επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Μπουρκίνα Φάσο, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας, Σιμόν Κομπαορέ.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελβετίας, της Ολλανδίας και του Καναδά ανακοίνωσαν ότι στα θύματα περιλαμβάνονται δύο Ελβετοί, ένας Ολλανδός και έξι Καναδοί, αντίστοιχα. Ο 67χρονος Ολλανδός, μάλιστα, πρόσφερε εθελοντική εργασία.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό από το State Department ότι τη ζωή του από τη συγκεκριμένη επίθεση έχασε και ένας Αμερικανός.ονόματι Μάικλ Τζέμις Ρίντερινγκ.

«Νεαρής ηλικίας οι δράστες»

Στην ταυτοποίηση τριών τζιχαντιστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας προχώρησαν οι Αρχές της Μπουρκίνα Φάσο. Όπως δήλωσε ο Κομπαορέ «αυτοί που είδαν τους δράστες εκτιμούν πως ήταν πολύ νέοι, ο μεγαλύτερος δεν πρέπει να ήταν πάνω από 26 ετών». Αφού διευκρίνισε πως έφτασαν στο ξενοδοχείο με οχήματα που έφεραν πινακίδες Νίγηρα, συμπλήρωσε ότι «176 άνθρωποι διασώθηκαν. Οι περισσότεροι αναχώρησαν μετά την κατάθεση που έδωσαν στην αστυνομία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ