ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου κατηγορεί το Ιράν για επιθυμία απόκτησης πυρηνικών

Ο Νετανιάχου κατηγορεί το Ιράν για επιθυμία απόκτησης πυρηνικών
REUTERS / LUCAS JACKSON

Την άποψη ότι η Τεχεράνη δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων, παρά την υπογραφή της συμφωνίας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ακόμα και μετά την υπογραφή της πυρηνικής συμφωνίας, το Ιράν δεν έχει εγκαταλείψει το στόχο του να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και συνεχίζει με τις ενέργειες του να προκαλεί την αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής, σκορπίζοντας τον τρόμο σε όλο τον κόσμο, παραβιάζοντας διεθνείς δεσμεύσεις που έχει προσυπογράψει», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Νετανιάχου, τέλος, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί τις ενέργειες του Ιράν για να διασφαλίσει ότι η Τεχεράνη δεν θα κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στην οποία κατέληξε πέρσι η Τεχεράνη με την ομάδα 5+1– τέθηκε χθες σε ισχύ, ανοίγοντας τον δρόμο για την άρση των διεθνών κυρώσεων εις βάρος της.

Βάσει της συμφωνίας, η Τεχεράνη δεν μπορεί να κατέχει υλικά που οι παγκόσμιες δυνάμεις φοβούνται ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ατομικών όπλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ