ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό τέλος στην υπόθεση της 15χρονης Νόρα: Βρέθηκε νεκρή στη ζούγκλα της Μαλαισίας

Τραγικό τέλος στην υπόθεση της 15χρονης Νόρα: Βρέθηκε νεκρή στη ζούγκλα της Μαλαισίας
AP Images

Η αστυνομία της Μαλαισίας βρήκε το πτώμα μιας 15χρονης Γαλλο-Ιρλανδής, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί από ένα θέρετρο στη ζούγκλα της χώρας αυτής της βορειοανατολικής Ασίας, πριν από δέκα ημέρες.

Η εξαφάνιση της Νόρα Αν Κουόιριν, που αντιμετώπιζε μαθησιακές δυσκολίες, δηλώθηκε την 4η Αυγούστου, αφότου έφθασε με την οικογένειά της στο θέρετρο της Ντούσουν, ένα τροπικό δάσος στο Σερεμπάν, σε απόσταση περίπου 70 χλμ νότια της πρωτεύουσας της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ. Ένα παράθυρο βρέθηκε ανοικτό στην κατοικία όπου διέμενε η οικογένεια.

Σύμφωνα με τις αρχές, η σορός που βρέθηκε χωρίς ρούχα, έπειτα από έρευνες ημερών με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, ανήκει πράγματι στη Νόρα.

«Η οικογένεια επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ο πτώμα της Νόρα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Ματ Γιουσόπ, ο αρχηγός της αστυνομίας στο κρατίδιο Νεγκέρι Σεμπίλαν (νότια).

Την Τετάρτη θα διεξαχθεί η νεκροψία - νεκροτομή.

Η 15χρονη βρέθηκε νεκρή κοντά σε ένα ρέμα σε απόσταση περίπου 2,5 χλμ από το θέρετρο. Η σορός της μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο.

Οι αρχές ξεκίνησαν ποινική έρευνα για την εξαφάνιση, σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας της Μαλαισίας Μάζλαν Μάνσορ, αν και μια πρώτη έρευνα που διεξήχθη δεν κατέδειξε κανένα στοιχείο εγκληματικής συμπεριφοράς. Η οικογένεια της έφηβης πρόκρινε τις τελευταίες ημέρες το σενάριο μιας απαγωγής.

Η Νόρα ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητη από τη στιγμή που γεννήθηκε, δεν έβγαινε ποτέ μόνη της και είχε περιορισμένες δυνατότητες λεκτικής επικοινωνίας, έγινε γνωστό από την οικογένειά της την περασμένη εβδομάδα, η οποία επισήμανε ότι το παιδί είχε επισκεφθεί πολλές χώρες στην Ασία και την Ευρώπη, ποτέ, όμως, δεν είχε χαθεί ξανά.

Η υπόθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια, μεταξύ άλλων ο πρώην πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ.

Μια επιχείρηση με έδρα το Μπέλφαστ δώρισε το ποσό των 50.000 ρινγκίτ (11.953 δολάρια) για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό της.

Ο πατέρας της Νόρα Σεμπάστιεν είναι Γάλλος και εργάζεται για μια αμερικανική εταιρεία λογισμικού Η/Υ στο Λονδίνο, σύμφωνα με το προφίλ του στην επαγγελματική πλατφόρμα LinkedIn.

Η μητέρα της Μίαμπ, από το Μπέλφαστ, είναι συνιδιοκτήρια μιας εταιρείας ανάλυσης αγοράς, σύμφωνα με τον λογαριασμό της στην πλατφόρμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ