Νέο ναυάγιο πλοίου στη Μεσόγειο που μετέφερε δεκάδες μετανάστες
Τον φόβο ότι ένα πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι βυθίστηκε στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών με αποτέλεσμα να μην σωθεί κανείς, εξέφρασε η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).
«Έχουμε κάθε λόγο να φοβόμαστε για το χειρότερο – ότι περισσότερες από 100 ζωές χάθηκαν και κανείς δεν θα μάθει ποτέ με σιγουριά», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.
Η ακτοφυλακή της Λιβύης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να δώσει διευκρινίσεις.
Ένα πλοίο που μετέφερε περίπου 250 ανθρώπους, κυρίως από την Ερυθραία και άλλες αφρικανικές και αραβικές χώρες, βυθίστηκε τον περασμένο μήνα κοντά στο Κομάς, στα ανατολικά της Τρίπολης. Η λιβυκή ακτοφυλακή και ντόπιοι ψαράδες διέσωσαν 134 ανθρώπους ενώ περίπου 115 αγνοούνται ακόμη.
Από τις αρχές του έτους τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη.
Το CNN Greece μέσα στο εργοστάσιο παραγωγής drones των Ενόπλων Δυνάμεων
12:34
Θερινές εκπτώσεις: Ελπίδες για τζίρο μέχρι 7,4 δισ. ευρώ - «Στοίχημα» η πραγματική κατανάλωση
12:24
Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά
12:13
Περαστικοί εντόπισαν 7χρονη να περιφέρεται μόνη της στη Θεσσαλονίκη – Χειροπέδες στον πατέρα της
12:03