Πανικός σε γερμανική πόλη: Δραπέτευσε δηλητηριώδης κόμπρα - Εκκενώθηκαν κτήρια
Διαμερίσματα εκκενώθηκαν, οι κάτοικοι κλειδαμπάρωσαν πόρτες και παράθυρα: μια κόμπρα, άφαντη από την Κυριακή, έσπειρε τον πανικό στην πόλη Χέρνε, στη δυτική Γερμανία.
Παρά τις εντατικές έρευνες, το δηλητηριώδες ερπετό δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Το φίδι, το μήκος του οποίου φτάνει το ένα μέτρο, ξεγλίστρησε την Κυριακή από ένα διαμέρισμα της Χέρνε, μιας κωμόπολης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Τέσσερα κτήρια στη γειτονιά όπου κατοικεί ο ιδιοκτήτης του εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.
«Υποθέτουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα το φίδι έχει παραμείνει στο κτήριο», είπε ένας εκπρόσωπος του δήμου, ο Γιοχάνες Κούτζιακ. «Αποφασίσαμε επομένως να συνεχίσουμε τα μέτρα που λάβαμε την Κυριακή, δηλαδή τα τέσσερα κτίρια θα παραμείνουν κλειστά και θα τα επιθεωρούμε τακτικά για να εντοπίσουμε τυχόν ίχνη» της κόμπρας, διευκρίνισε.
Οι αρχές έριξαν αλεύρι στο κτήριο, με την ελπίδα ότι το φίδι θα αφήσει τα... αποτυπώματά του κι έτσι θα οδηγηθούν στο σημείο όπου κρύβεται.
Παράλληλα, ο δήμος κάνει έκκληση στους κατοίκους όλης της πόλης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην περπατούν σε αγρούς ή σε σημεία με ψηλά χορτάρια, αλλά να προτιμούν τα πεζοδρόμια και τους δρόμους.
Στο σπίτι του ιδιοκτήτη της κόμπρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 άλλα φίδια.
Η νέα Porsche Cayenne Electric Coupe είναι κομψή και μπορεί να είναι και πανίσχυρη
12:09
Τραμπ για τους πυροβολισμούς: «Στην αρχή νόμισα ότι είχε πέσει ένας δίσκος στο πάτωμα» (vid)
12:06
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Παράταση στις αιτήσεις μέχρι αύριο, λέει η διοικήτρια ΔΥΠΑ - Όλα τα ΑΦΜ σήμερα
11:57
Κάγια Κάλας για πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η πολιτική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία»
11:42