Λωρίδα της Γάζας: 75 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες
Τουλάχιστον 75 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε συγκρούσεις με στελέχη των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο ανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στα σύνορα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υγειονομικές υπηρεσίες.
Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου κυβερνά η Χαμάς, διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται ένας νοσοκόμος και ένας δημοσιογράφος.
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα κοντά στα σύνορα του ανατολικού τμήματος της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ, ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες, την 72η Παρασκευή των διαδηλώσεων που αποκαλούνται «η μεγάλη πορεία της επιστροφής».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σύντομα ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και ισραηλινούς στρατιώτες. Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι εκτοξεύθηκαν εναντίον στρατιωτικών του Ισραήλ πέντε αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Δεν αναφέρθηκαν πάντως θύματα στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ.
Πύργος: Ανήλικος είχε κρύψει ναρκωτικά δίπλα σε δημοτικό σχολείο
17:54
LIVE: Το κατηγορητήριο κατά Μαδούρο: «Διέφθειρε θεσμούς για να εισάγει τόνους κοκκαίνης στις ΗΠΑ»
17:44
Νεκρός ψαράς στις εκβολές του Στρυμόνα - Ανετράπη η βάρκα, διασώθηκε δεύτερο άτομο
17:41
ΗΠΑ: Αυτό είναι το επίσημο κατηγορητήριο 25 σελίδων κατά του Μαδούρο
17:35