ΚΟΣΜΟΣ

Τζόρτζια: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών φορτηγού πλοίου που πήρε κλίση 90 μοιρών

Τζόρτζια: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών φορτηγού πλοίου που πήρε κλίση 90 μοιρών
AP Photo

Μια μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τεσσάρων ναυτικών που έχουν εγκλωβιστεί σε ένα φορτηγό πλοίο, το οποίο έγειρε στο πλάι στα ανοιχτά της Τζόρτζια, έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές υπηρεσίες, όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Το νοτιοκορεατικό πλοίο Golden Ray, μήκους 200 μέτρων, μετέφερε 4.000 αυτοκίνητα στη Μέση Ανατολή. Είκοσι μέλη του πληρώματός του απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα την Κυριακή, αφού έμεινε ακυβέρνητο, πήρε κλίση και τελικά έγειρε στο πλάι, στα ανοιχτά του πορθμού Σεντ Σάιμονς, κοντά στο Μπράνσγουικ της Τζόρτζια.

Οι διασωθέντες ναυτικοί κατάφεραν σήμερα το πρωί να επικοινωνήσουν με τους τέσσερις συναδέλφους τους που αγνοούνταν. Τα σωστικά συνεργεία πρόκεται να ανοίξουν μια τρύπα στο κύτος προκειμένου να στείλουν εφόδια στους εγκλωβισμένους και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να τους ανασύρουν, εξήγησε η ακτοφυλακή μέσω του Twitter.

«Πρόκειται για μια αργή, αλλά ασφαλή διαδικασία», διαβεβαίωσε.

Το Golden Ray είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Μπράνσγουικ και κατευθυνόταν στη Βαλτιμόρη. Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Vessel Finder, το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2017 και έφερε σημαία των νησιών Μάρσαλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ