ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση ενόπλων σε πανεπιστημιούπολη στο Πακιστάν

Επίθεση ενόπλων σε πανεπιστημιούπολη στο Πακιστάν
Εικόνα από το τηλεοπτικό δίκτυο του Πακιστάν, ARY News REUTERS

Σε 21 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση ομάδας μαχητών σε ένα πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με υπεύθυνο της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τελείωσε η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

"Ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης έφτασε στους 21 νεκρούς", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας Σαΐντ Ουαζίρ, αναθεωρώντας αρκετά προς τα πάνω προηγούμενο απολογισμό των αρχών.

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας δεν διευκρίνισε αν μεταξύ των 21 νεκρών βρίσκονται και οι 4 δράστες της επίθεσης, τους οποίους σκότωσε ο στρατός, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος νωρίτερα σήμερα.

"Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε, έρευνες διεξάγονται ωστόσο στη ζώνη από την οποία αποσύρονται τώρα η αστυνομία και οι δυνάμεις της τάξης", πρόσθεσε ο Σαΐντ Ουαζίρ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, "η πλειονότητα των φοιτητών σκοτώθηκε όταν οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν μέσα τους κοιτώνες των αρρένων", της πανεπιστημιούπολης του Μπάτσα Χαν, στην Τσαρσάντα, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την Πεσαβάρ.

Άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ασφάλειας δήλωσε παράλληλα στο Ρόιτερς ότι υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, 51, σύμφωνα με τον ίδιο, και σημείωσε επίσης ότι οι νεκροί μπορεί να ανέλθουν σε έως και 40.

Οι ένοπλοι, εκμεταλλευόμενοι την πυκνή ομίχλη, σκαρφάλωσαν τους τοίχους του πανεπιστημίου Μπάκα Καν, πριν εισβάλουν στο εσωτερικό και ανοίξουν πυρ στους φοιτητές και τους καθηγητές σε τάξεις και κοιτώνες.

Τηλεοπτικά πλάνα της πακιστανικής τηλεόρασης έδειχναν στρατιώτες να μπαίνουν στο χώρο του πανεπιστημίου καθώς ασθενοφόρα αλλά και γονείς να συνωστίζονται στην κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου.

"Οι περισσότεροι από τους φοιτητές και το προσωπικό ήταν στις τάξεις όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί", δήλωσε ο Χαν, καθηγητής του πανεπιστημίου στο Ρόιτερς. "Δεν είχα ιδέα για το τι συνέβαινε, όμως άκουσα έναν φύλακα να μιλά στο τηλέφωνο και να λέει ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες."

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ