Πομπέο: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη Σαουδική Αραβία - Η συμπεριφορά του Ιράν «δεν θα γίνει ανεκτή»
Ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν «το δικαίωμα της Σαουδικής Αραβίας στην αυτοάμυνα», τονίζοντας ότι η συμπεριφορά του Ιράν «δεν θα γίνει ανεκτή» κατά τη συνάντησή του με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο Twitter.
Ο Πομπέο καταδίκασε τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Aramco και στήριξε το κάλεσμα της Σαουδικής Αραβίας να επισκεφτούν την χώρα διεθνείς εμπειρογνώμονες για επιπλέον έρευνες, ανέφερε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, σε ξεχωριστή αναφορά για τη συνάντηση.
Πομπέο και μπιν Σαλμάν επισήμαναν ότι οι επιθέσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco είχαν στόχο την αποσταθεροποίηση της ασφάλειας της περιοχής και να προκαλέσουν ένα πλήγμα στον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό και οικονομία, σύμφωνα με το SPA.
Το tweet του ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής:
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
06:00
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πώς υπολογίζεται το επίδομα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
05:00
Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους
04:00
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
03:00