ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ληστεία με λεία... δύο εκατομμυρίων ευρώ στο ιστορικό Chateau Vaux-le-Vicomte

Γαλλία: Ληστεία με λεία... δύο εκατομμυρίων ευρώ στο ιστορικό Chateau Vaux-le-Vicomte
AP Photo/Michel Euler

Ληστές εισέβαλαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στον περίφημο γαλλικό κάστρο Chateau Vaux-le-Vicomte, έδεσαν τους ιδιοκτήτες και το έσκασαν με λεία… δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δράστες κατάφερναν να μπουν στο κτήριο του 17ου αιώνα, που βρίσκεται περίπου 55 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παρισιού, και έκλεψαν τιμαλφή.

Η εισαγγελέας atrice Angelelli-Lamotte, μιλώντας στο Associated Press, τόνισε πως η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η ίδια σημείωσε πως οι δράστες δεν ήταν οπλισμένοι και οι ιδιοκτήτες του κάστρου, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, δεν τραυματίστηκαν.

Πληροφορίες του The Local αναφέρουν πως οι εισβολείς άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο της οικογένειας και έκλεψαν σμαράγδια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, αλλά δεν επιχείρησαν να πάρουν μαζί τους κάποιον από τους πανάκριβους πίνακες του κάστρου.

Το Vaux-le-Vicomte έχει έκταση 500 εκταρίων και υποδέχεται περί τους 250,000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Χτίστηκε από τον υπουργό Οικονομικών του Λουδοβίκου του 14ου, Nicolas Fouquet.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ