ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση των Χούτι στη Σαουδική Αραβία – Αιχμαλώτισαν αξιωματικούς του στρατού

Επίθεση των Χούτι στη Σαουδική Αραβία – Αιχμαλώτισαν αξιωματικούς του στρατού
(AP Photo/Hassan Ammar)

Οι αντάρτες Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν δήλωσαν σήμερα ότι πραγματοποίησαν μία επίθεση κοντά στα σύνορα με την περιοχή Ναζράν που βρίσκεται στα νότια της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, κατά την επίθεση αιχμαλώτισαν αρκετούς αξιωματικούς του στρατού.

Την επίθεση δεν επιβεβαίωσαν άμεσα οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Χούτι της Υεμένης είχαν ανακοινώσει ότι εξέταζαν το ενδεχόμενο να σταματήσουν όλες τις επιθέσεις τους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής πρωτοβουλίας ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια.

Όπως είχε μεταδώσει το τηλεοπτικό κανάλι των Χούτι, το Al-Massirah, ο πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου των Χούτι (το αντίστοιχο του προέδρου της Δημοκρατίας), Μάχντι Μάσατ, είχε ανακοινώσει σε ομιλία του για την επέτειο της κατάληψης της Σαναά, στις 21 Σεπτεμβρίου 2014, ότι "σταματούν όλες οι επιθέσεις εναντίον του εδάφους της Σαουδικής Αραβίας".

Παράλληλα, είχε εκφράσει την ελπίδα ότι το Ριάντ θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό, απείλησε, ωστόσο, ότι οι Χούτι "δεν θα διστάσουν να εξαπολύσουν μια περίοδο μεγάλης οδύνης" αν αγνοηθεί η πρότασή τους.

Νωρίτερα σήμερα, ωστόσο, οι Χούτι αρνήθηκαν ότι συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ