ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι έτοιμος να κλείσει και πάλι το βρετανικό Κοινοβούλιο

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι έτοιμος να κλείσει και πάλι το βρετανικό Κοινοβούλιο

Σε ολιγοήμερη αναστολή των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου την Τρίτη 8 Οκτωβρίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το Sky News.

Η νέα αναστολή θα συνάδει με την παράδοση ως προς τη διάρκεια και τον σκοπό της, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να προχωρήσει με την παρουσίαση του κυβερνητικού του προγράμματος από τη βασίλισσα στις 14 Οκτωβρίου.

Είθισται πριν από την «Ομιλία της Βασίλισσας» η Βουλή να αναστέλλει τη λειτουργία της για λίγες ημέρες, έτσι ώστε να σηματοδοτείται και τυπικά η νέα κοινοβουλευτική θητεία.

Ωστόσο, η απόπειρα του Βρετανού πρωθυπουργού τον περασμένο μήνα να αναστείλει τη Βουλή για πέντε εβδομάδες κρίθηκε παράνομη και άκυρη από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι Εργατικοί ήθελαν η αναστολή της Βουλής αυτή τη φορά να γίνει μετά από τη συνεδρίαση με ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό, που γίνεται κάθε Τετάρτη μεσημέρι.

Σφοδρή αντίδραση Κόρμπιν στην πρόταση του Τζόνσον

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε ο Μπόρις Τζόνσον στην ΕΕ για αντικατάσταση του backstop ως «χειρότερη από τη συμφωνία της Τερέζα Μέι», καθώς κατά την κρίση του συνεπάγεται μεγαλύτερη απόκλιση του Ηνωμένου Βασιλείου από τους κανόνες της ΕΕ και υπονόμευση της ειρηνευτικής συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός εργάζεται για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζιον συμφώνησε, σχολιάζοντας ότι η πρόταση Τζόνσον «είναι σχεδιασμένη να αποτύχει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ