Ρακέτε: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η καπετάνισσα που αψήφησε τον Σαλβίνι
Η Καρόλα Ρακέτε, η Γερμανίδα καπετάνισσα του πλοίου Sea-Watch 3 που τον Ιούνιο αγνόησε τις εντολές της Ρώμης και εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας για να αποβιβάσει τους μετανάστες που είχε διασώσει στη Μεσόγειο, θα μιλήσει σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Η 31χρονη έγινε γνωστή όταν αποβίβασε 40 μετανάστες στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα στις 29 Ιουνίου.
Οι ιταλικές Αρχές συνέλαβαν τη Ρακέτε και την κράτησαν για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ της επιβλήθηκε πρόστιμο 16.600 ευρώ. Μάλιστα, εξακολουθούν να εκκρεμούν εναντίον της κατηγορίες, σύμφωνα με τη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea- Watch.
Η Ρακέτε επικρίνει ανοικτά τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και στο παρελθόν έχει καλέσει την Ένωση να σταματήσει τις εσωτερικές της διαμάχες για τους μετανάστες που σώζονται στη Μεσόγειο και να ανοίξει τα σύνορά της.
Η Γερμανίδα πρόκειται να μιλήσει ενώπιον των ευρωβουλευτών των επιτροπών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Θεμάτων και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας).
SPONSORED
Πότε σταματούν οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
04:00
Άνοιξαν οι εγγραφές για τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων - Ποιο το πρόγραμμα
03:00
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2026
02:00
Πότε θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού - Τα λάθη που «καίνε» τους δικαιούχους
01:00