ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Κάνσας: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Επίθεση στο Κάνσας: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών
41 KSHB Kansas City Action News via AP

Τους δύο δράστες της ένοπλης επίθεσης σε μπαρ στο Κάνσας των ΗΠΑ, αναζητούν οι Αρχές. 

Από τους πυροβολισμούς, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεκροί είναι όλοι τους ισπανόφωνοι άνδρες, ηλικίας από 25-60 ετών.

Για την ώρα, εκτιμάται ότι δεν υπήρχε ρατσιστικό κίνητρο για την επίθεση και σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας του Κάνσας Σίτι, Τόμας Τομάσικ.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι οι δύο δράστες βρίσκονταν νωρίτερα στο ιδιωτικό κλαμπ Tequila KC Bar -όπου βρίσκονταν περίπου 40 θαμώνες- και έφυγαν, για να επιστρέψουν γύρω στη 1.30, έχοντας στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα όπλο.

«Νομίζουμε ότι κάτι συνέβη στο μπαρ νωρίτερα. Δυστυχώς έφυγαν και αποφάσισαν να το πάνε σε άλλο επίπεδο, επέστρεψαν και άρχισαν να πυροβολούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τομάσικ, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι πέντε τραυματίες νοσηλεύονται και η κατάστασή τους κρίνεται σταθερή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν επίσημα δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία των θυμάτων.

Ωστόσο, ένας κάτοικος της περιοχής, ο Χουάν Ραμίρεζ, είπε στην εφημερίδα Kansas City Star ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ο 29χρονος ανιψιός του.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο ενώ εκτυλίσσονταν σκηνές χάους, με τους θαμώνες του μπαρ να τρέχουν για να σωθούν, ενώ το αίμα κυλούσε μέχρι τον δρόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ