Συνεργάτης Ερντογάν: Ξεκινά «πολύ σύντομα» η επίθεση στη Συρία
Μονάδες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, μαζί με ομάδες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ, συμμαχία Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών που υποστηρίζεται από την Άγκυρα) θα περάσουν «πολύ σύντομα» τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.
Τα παραπάνω ανήγγειλε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας μέσω Twitter.
Η Άγκυρα αναμενόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να αρχίσει ευρείας κλίμακας εισβολή και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία.
Ο Φαχρετίν Αλτούν, στενός συνεργάτης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε ότι οι κούρδοι μαχητές, είτε θα παραδοθούν, είτε ο τουρκικός στρατός θα τους «σταματήσει», καθώς όπως υποστήριξε παρεμποδίζουν τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.
Την Τρίτη, ο τουρκικός στρατός έπληξε στόχους στα σύνορα Συρίας-Ιράκ προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Κούρδοι να χρησιμοποιήσουν αυτή την οδό για να στείλουν ενισχύσεις στην περιοχή όπου θα επιχειρήσει, είπαν τούρκοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
SPONSORED
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους
01:00
Κρήτη: Τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο φέρεται να ετοίμαζε ο 37χρονος Παλαιστίνιος
00:45
Επεκτείνεται σε κομμωτήρια, καθαριστές, νοσοκομεία η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
00:30
Από τη διπλωματία του πολέμου, στο γήπεδο: Θρίλερ με τις βίζες μελών της Εθνικής Ιράν στο Moυντιάλ
23:57