ΚΟΣΜΟΣ

Καρέ-καρέ: Αστυνομικός σκοτώνει μια μαύρη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στις ΗΠΑ

Καρέ-καρέ: Αστυνομικός σκοτώνει μια μαύρη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στις ΗΠΑ
FORT WORTH POLICE DEPARTMENT

Μια 28χρονη μαύρη γυναίκα έπεσε νεκρή από τα πυρά ενός αστυνομικού μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η Atatiana Jefferson έμενε στο σπίτι μαζί με τον οκτάχρονο ανιψιό της. Σύμφωνα με το BBC, ένας γείτονας κάλεσε την αστυνομία, εκφράζοντας την ανησυχία του, αφού η μπροστινή πόρτα του σπιτιού της ήταν ανοιχτή όλη τη νύχτα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το περιστατικό, στο οποίο φαίνεται ο αστυνομικός να πυροβολεί τη γυναίκα μέσα σε δευτερόλεπτα από τη στιγμή που την είδε.

Το βίντεο δείχνει την αστυνομία να ψάχνει περιμετρικά το σπίτι με φακούς, προτού διακρίνει μια φιγούρα από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας. Ένας αστυνομικός ζητά από το πρόσωπο να σηκώσει τα χέρια ψηλά και τότε ακούγεται ο πυροβολισμός μέσα από το τζάμι.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα, ο αστυνομικός –ο οποίος είναι λευκός- αντιλήφθηκε απειλή και σήκωσε το όπλο του. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Το βίντεο φαίνεται μονταρισμένο και περιλαμβάνει την εικόνα ενός όπλου που η αστυνομία λέει ότι βρήκε μέσα στο υπνοδωμάτιο. Δεν είναι σαφές αν η γυναίκα κρατούσε το όπλο κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ενώ δεν ακούγονται οι αστυνομικοί να προσδιορίζουν την ταυτότητά τους.

Αμέσως κλήθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι η 28χρονη έπαιζε βιντεοπαιχνίδια με τον ανιψιό της, προτού σηκωθεί για να ελέγξει τον θόρυβο που ερχόταν έξω από το παράθυρο.

«Δεν είχε χρόνο να αντιληφθεί κάποια απειλή (ο αστυνομικός). Αυτό είναι δολοφονία», τόνισε o Lee Merritt.

Ο 62χρονος γείτονας που κάλεσε την αστυνομία δήλωσε ότι είχε κάνει ο ίδιος έλεγχο προτού πάρει τηλέφωνο, αλλά δεν διαπίστωσε καμία κίνηση μέσα στο σπίτι.

«Τρέμω, είμαι ταραγμένος και πιστεύω ότι φταίω εγώ κατά ένα μέρος. Αν δεν είχα πάρει τηλέφωνο το αστυνομικό τμήμα, θα ήταν ακόμα ζωντανή», είπε στην εφημερίδα Star Telegram.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ