Τυφώνας Χαγκίμπις: «Σφυροκοπά» ασταμάτητα την Ιαπωνία - Αυξήθηκαν οι νεκροί
Ο τυφώνας Χαγκίμπις, ο οποίος έπληξε την Ιαπωνία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 70 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τον οποίο μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Άλλοι 15 άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας, καθώς πάνω από 100.000 μέλη σωστικών συνεργείων εξακολουθούν να αναζητούν επιζήσαντες στις ζώνες που επλήγησαν από κατολισθήσεις και πλημμύρες, έπειτα από τις βροχές «χωρίς προηγούμενο» που έφερε ο τυφώνας.
Τους κατοίκους σήμερα απειλούν νέες καταιγίδες και, μάλιστα, το βράδυ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες, κάτι που περιπλέκει το έργο των σωστικών συνεργείων.
Η συνέχιση των κατακρημνίσεων ανεβάζει περαιτέρω το επίπεδο των υδάτων και κάνει ασταθές το έδαφος, επισήμανε ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα, προτρέποντας εκ νέου τους κατοίκους απειλούμενων περιοχών να μη «χαλαρώσουν την προσοχή τους», αντιθέτως να παραμείνουν «σε πλήρη εγρήγορση».
Η Ιαπωνία πλήττεται περίπου από 20 τυφώνες κάθε χρόνο. Πριν από τον Χαγκίμπις, ο Φασάι στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους στις αρχές του Σεπτεμβρίου και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στην Τσίμπα.
SPONSORED
Οι τέσσερις τρόποι με τους οποίους η ποδηλασία βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου
14:48
Εύβοια: Σε ετοιμότητα για καταγραφή ζημιών από τους σεισμούς - Περιπολίες από την Πυροσβεστική
14:28
Βίντεο από τους σεισμούς στην Εύβοια: Η στιγμή της ισχυρής δόνησης των 5,2 Ρίχτερ
14:23
Αυτά είναι ευρήματα από τα 2 σπίτια του 37χρονου Παλαιστίνιου σε Κρήτη, Πατήσια - Δείτε φωτογραφίες
14:07