ΚΟΣΜΟΣ

ISIS: Kυκλοφόρησε βίντεο με τους δράστες της επίθεσης στο Παρίσι

ISIS: Kυκλοφόρησε βίντεο με τους δράστες της επίθεσης στο Παρίσι
REUTERS/Erik De Castro

Ένα βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος φέρεται ότι δείχνει τους εννέα άνδρες που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Το πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαίωσει την αυθεντικότητα των εικόνων αυτών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το πρωθυπουργικό γραφείο ενώ δεν στάθηκε δυνατή η επικοινωνία με αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Telegram, το επίσημο κανάλι των τζιχαντιστών, και δείχνει ορισμένους από τους δράστες, οι οποίοι φορούν στολές παραλλαγής, σε μια τοποθεσία στην έρημο.

"Αυτά είναι τα τελευταία μηνύματα των εννέα λιονταριών του χαλιφάτου που κινητοποιήθηκαν από τα λημέρια τους για να κάνουν μια ολόκληρη χώρα, τη Γαλλία, να γονατίσει" ακούγεται να λέει ένας αφηγητής.

Μιλώντας στα αραβικά και τα γαλλικά, πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι "το μήνυμά τους απευθύνεται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον συνασπισμό" υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2014 πλήττει θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Το βίντεο παρουσιάζει επίσης μια φωτογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, με τη λεζάντα "Όποιος σταθεί στο πλευρό των απίστων θα γίνει στόχος των σπαθιών μας".

Διαβάστε ακόμα:

Οι πρώτες εικόνες του Αμπντεσλάμ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ