ΚΟΣΜΟΣ

Αρκούδα επιτίθεται στον θηριοδαμαστή της μπροστά στο έντρομο κοινό του τσίρκου

Αρκούδα επιτίθεται στον θηριοδαμαστή της μπροστά στο έντρομο κοινό του τσίρκου
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Efrem Lukatsky

Μια αρκούδα τσίρκου επιτέθηκε στον θηριοδαμαστή της κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στη Ρωσία, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, μπροστά στους έντρομους θεατές. 

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Όλονετς και θεατές το κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Συγκεκριμένα, η αρκούδα καλείται να σπρώξει ένα καρότσι όρθια στα δύο της πόδια. Ο θηριοδαμαστής τραβάει το ζώο που ζυγίζει περίπου 270 κιλά, το οποίο στη συνέχεια αντιδρά και επιτίθεται στον εκπαιδευτή, τον πετάει κάτω και αρχίζει να τον χτυπάει.

Η αρκούδα σταμάτησε όταν ένας υπάλληλος του προσωπικού του τσίρκου χρησιμοποίησε ράβδο ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) προκειμένου να το ζαλίσει την αρκούδα.

Από το περιστατικό κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ εκπρόσωπος του τσίρκου δήλωσε ότι η αρκούδα ανήκει στον θηριοδαμαστή και πως το συγκεκριμένο νούμερο έχει αφαιρεθεί από την παράσταση.

«Μετά το περιστατικό, αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συνεργασία μας με τον καλλιτέχνη και αυτό το νούμερο θα αφαιρεθεί από το πρόγραμμα», δήλωσε η εκπρόσωπος σύμφωνα με την TASS.

«Δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό, ο καλλιτέχνης είναι εντάξει, η αρκούδα είναι εντάξει, κανένας δεν σκότωσε την αρκούδα διότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το ζώο», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από CNNi: A circus bear attacked his handler in front of horrified families, by Jessie Yeung.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ