Έσεξ: Δύο αδέλφια καταζητούνται για τους θανάτους στο «φορτηγού του θανάτου»
Η βρετανική αστυνομία αποκάλυψε ότι αναζητά δύο αδέλφια από τη Βόρεια Ιρλανδία για τον θάνατο 39 ανθρώπων στο κοντέινερ ενός φορτηγού κοντά στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.
Ο Ρόναν Χιουζ, 40 ετών, και ο αδελφός του Κρίστοφερ, 34, από την κομητεία Άρμαγκ καταζητούνται ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία και διακίνηση ανθρώπων, ανέφερε η αστυνομία του Έσεξ.
«Το να βρούμε και να μιλήσουμε με τους αδελφούς Χιουζ είναι κρίσιμης σημασίας για την έρευνά μας», δήλωσε ο επικεφαλής αστυνομικός επιθεωρητής Στιούαρτ Χούπερ.
«Στο παρόν στάδιο πιστεύουμε πως βρίσκονται στη Βόρεια Ιρλανδία αλλά έχουν επίσης συνδέσμους στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Αν ξέρετε πού βρίσκονται ή έχετε οποιαδήποτε πληροφορία για το πού βρίσκονται πρέπει να καλέσετε την ομάδα μου».
Τη Δευτέρα, ο οδηγός του φορτηγού Μόρις Ρόμπινσον εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και ξέπλυμα χρήματος. Σε βάρος του εκκρεμούν επίσης οι κατηγορίες της συνωμοσίας για τη διακίνηση ανθρώπων και της συνωμοσίας για παροχή βοήθειας σε παράνομη μετανάστευση.
Για τα τελευταία αδικήματα, η αστυνομία αναφέρει πως ο οδηγός του φορτηγού συνωμότησε με τον Ρόναν Χιουζ και άλλους, δήλωσαν οι εισαγγελείς.
Η αστυνομία έχει συλλάβει άλλους τρεις ανθρώπους εκτός από τον Ρόμπινσον σε σχέση με τους θανάτους αλλά τους έχει αφήσει ελεύθερους με εγγύηση. Επίσης, η ιρλανδική αστυνομία έχει συλλάβει έναν άνδρα σε σχέση με την έρευνα.
SPONSORED
Ψηφιακός μετασχηματισμός Δικαιοσύνης – Τι αλλάζει σε ποινικό μητρώο, αρχεία και δικαστικές αίθουσες
09:36
«Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης»: Τι «έβγαλε» η δημόσια διαβούλευση για εκλογικό νόμο και «ΕΝΦΙΑ»
09:36
Hotel news: Τα πιο hot ξενοδοχειακά νέα έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τη σεζόν
09:30
Τραυματισμός 23χρονου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος: Μεταφέρθηκε στο «Θριάσιο»
09:09