ΚΟΣΜΟΣ

Άμστερνταμ: Σώοι οι επιβάτες στο Σίπχολ - «Συγγνώμη, λάθος συναγερμός» λέει η αεροπορική εταιρεία

Άμστερνταμ: Σώοι οι επιβάτες στο Σίπχολ - «Συγγνώμη, λάθος συναγερμός» λέει η αεροπορική εταιρεία
AP Photo/Peter Dejong

Οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους στο οποίο ήταν σε εξέλιξη μια «ύποπτη κατάσταση», στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από αυτό, ανακοίνωσε η στρατιωτική αστυνομία.

Λίγο νωρίτερα, η διεύθυνση του αεροδρομίου είχε κάνει λόγο για ένα "σοβαρό" συμβάν το οποίο «θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τον πληθυσμό», σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ANP.

Η στρατιωτική αστυνομία περικύκλωσε αεροσκάφος, με πολλές μαρτυρίες να κάνουν λόγο για κατάσταση ομηρίας, με πρωταγωνιστές «άνδρες οπλισμένους με μαχαίρια που επιχείρησαν να καταλάβουν αεροσκάφος σε διαδικασία αναχώρησης». Οι πύλες επιβίβασης έκλεισαν ενώ έχουν σταμάτησαν οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις αεροσκαφών.

«Συγγνώμη, λάθος»

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, και ενώ είχε κινητοποιηθεί ένας τεράστιος μηχανισμός ασφαλείας, η ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa ανακοίνωσε ότι ο κυβερνήτης ενός αεροσκάφους της «σήμανε κατά λάθος τον συναγερμό».

«Λάθος συναγερμός. Στην πτήση από το Άμστερνταμ για τη Μαδρίτη σήμερα το απόγευμα ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ο συναγερμός περί αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο. Δεν συνέβη τίποτα, όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και ασφαλείς και περιμένουν να πετάξουν σύντομα», ανέφερε μέσω του Twitter η εταιρεία, η οποία ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν.

Το Σίπχολ είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της Ευρώπης - μετά το Χίθροου του Λονδίνου και το Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ