ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ιταλοί σκέπασαν τα γυμνά αγάλματα για την επίσκεψη Ροχανί

Οι Ιταλοί σκέπασαν τα γυμνά αγάλματα για την επίσκεψη Ροχανί
REUTERS / POOL

Αντιδράσεις προκάλεσε το σκέπασμα των γυμνών αγαλμάτων στην Ιταλία, για να μην ενοχληθεί από αυτά κατά την επίσκεψή του ο Ιρανός πρόεδρος.

Η κάλυψη των «προκλητικών» αγαλμάτων έγινε με συμπιεσμένο χαρτόνι και ξύλο ρωμαϊκά αγάλματα -αντίγραφα ελληνικών- γυμνών γυναικείων θεοτήτων, κατά την επίσκεψη του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στα μουσεία Καπιτολίνι της Ρώμης.

Η απόφαση ελήφθη για να μην θιγούν οι ευαισθησίες και τα πιστεύω του επικεφαλής του Ιράν, ο οποίος συναντήθηκε στα μουσεία Καπιτολίνι με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Ακολούθησαν καυστικά σχόλια, ενώ Ιταλοί πολιτικοί έδειξαν την αγανάκτησή τους: ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, τόνισε πως θεωρεί «απαράδεκτη και ασύλληπτη» την απόφαση.

Εκπρόσωποι της ιταλικής Αριστεράς εκτίμησαν ότι «ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι πρέπει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την επιλογή αυτή, η οποία ντροπιάζει και ταπεινώνει την Ιταλία».

Οι ιταλοί ριζοσπάστες, όμως, επισημαίνουν ότι πριν λίγους μήνες, κατά την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στο Τορίνο, είχαν καλυφθεί οι αφίσες έκθεσης της γνωστής ζωγράφου Ταμάρα Ντε Λεμπίτσκα, «αλλά ουδείς, τότε, είχε ενοχληθεί ή αντιδράσει», αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ