Αιχμαλώτισαν τον ελέφαντα «Μπιν Λάντεν» - Σκότωσε πέντε ανθρώπους στην Ινδία
Ένας ελέφαντας, που προκάλεσε τον θάνατο πέντε χωρικών και του έχουν δώσει το όνομα «Μπιν Λάντεν», όπως ακριβώς τον πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα, αιχμαλωτίστηκε, έπειτα από μια... περίεργη καταδίωξη στην πολιτεία Άσαμ (βορειοανατολική Ινδία).
Αξιωματούχοι της υπηρεσίας άγριας ζωής αναζητούσαν το ζώο για πολλές ημέρες, μέσα στο δάσος, χρησιμοποιώντας drone και οικόσιτους ελέφαντες.
«Προχωρήσαμε στο τελευταίο στάδιο σήμερα… Δύο βελάκια», που περιείχαν ηρεμιστικό, «έριξαν ειδικοί εναντίον του», προκειμένου να πιάσουν τον ελέφαντα, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος.
Στόχος, αυτή τη στιγμή, είναι «να μεταφερθεί ο ελέφαντας σε ένα δάσος όπου δεν υπάρχουν κατοικημένες περιοχές» πλησίον του, συμπλήρωσε.
Ο ελέφαντας σκότωσε 5 ανθρώπους, μεταξύ αυτών τρεις γυναίκες, όταν επιτέθηκε, τον Οκτώβριο, στην περιοχή Γκοαλπάρα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του για 24 ώρες.
Σχεδόν 2.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ελέφαντες στην Ινδία, τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούνιο.
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν είχε ο πρόεδρος της Σερβίας μία ημέρα πριν παραιτηθεί
20:04
Ένας στους τέσσερις Έλληνες αγοράζουν σπίτι με δάνειο - Ο ρόλος του προγράμματος «Σπίτι μου»
19:52
Γκιλφόιλ για Πλάκα: «Βαθιά θλίψη» για τους τέσσερις Αμερικανούς νεκρούς στην κατάρρευση του κτηρίου
19:44
Καθηγητής Καρύδης για Πλάκα: Είναι πιθανό η έκρηξη να έγινε στον δεύτερο όροφο
19:40