ΚΟΣΜΟΣ

Εκδόθηκε στις ΗΠΑ ο «τζιχαντιστής» που ήταν εγκλωβισμένος στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας

Εκδόθηκε στις ΗΠΑ ο «τζιχαντιστής» που ήταν εγκλωβισμένος στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας
AP Photo/Emrah Gurel

Η Τουρκία ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ συμφώνησαν να εκδοθεί ένας ύποπτος ως τζιχαντιστής που είναι εγκλωβισμένος στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο ύποπτος που είναι Αμερικανός πολίτης, ιορδανικής καταγωγής, κατηγορείται σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, πως ταξίδεψε στη Συρία για να ενταχτεί στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με το middle east eye, βρίσκεται στο αεροπλάνο με προορισμό τις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό: «Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν το πρωί της Δευτέρας στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία.

O άνδρας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς.

Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

Tο απόγευμα ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην χώρα μας.

Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία».

Η Άγκυρα ξεκίνησε τη Δευτέρα την απέλαση υπόπτων ως μελών του ISIS που κρατεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, η Τουρκία υπολογίζει σε πρώτη φάση να απελάσει 959 άτομα, ανάμεσά τους περί τους 600 Ιρακινούς και Σύρους, αλλά επίσης περί τους 30 πολίτες ευρωπαϊκών χωρών.

Η Τουρκία δηλώνει ότι κρατεί περί τους 1.500 ύποπτους ως μέλη του ISIS, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ