Βουλγαρία: Βλάβη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές της Βουλγαρίας μετά και την ανακοίνωση που έκανε η εταιρεία διαχείρισης του πυρηνικού εργοστασίου στο Κοζλοντούι ότι ο αντιδραστήρας νούμερο 5 (Μονάδα 5) των 1.000 μεγαβάτ λειτουργεί πλέον στο 50%, έπειτα από βλάβη που σημειώθηκε στον κύριο αγωγό κυκλοφορίας του αντιδραστήρα.
Σύμφωνα με το Reuters, η βλάβη ενεργοποίησε το σύστημα ασφαλείας στην πυρηνική μονάδα του Κοζλοντούι, ενώ η διοίκηση του εργοστασίου ανέφερε πως το περιστατικό ξεκίνησε στις 09:10 το πρωί τοπική ώρα.
Η πυρηνική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται στον ποταμό Δούναβη, θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία αμέσως μόλις όλα τα συστήματα και οι εγκαταστάσεις λειτουργήσουν κανονικά, ενώ η εταιρεία ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ραδιενεργής μόλυνσης, εξαιτίας της βλάβης.
Ο Τζέιμι Ντίμον (JPMorgan) προειδοποιεί για ομοιότητες με το 2008 - Κάποιοι «κάνουν ανόητα πράγματα»
14:54
Ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά άστρα στο σύμπαν ετοιμάζεται να εκραγεί
14:53
ΥΠΑΑΤ: Ξεκινά η ενεργοποίηση ιδιωτών κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της ευλογιάς
14:51
Oasis, Φιλ Κόλινς και Pink διεκδικούν μια θέση στο Rock & Roll Hall of Fame για το 2026
14:42