ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συνελήφθησαν ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν με μια φουσκωτή όρκα έξω από το Κρεμλίνο

Ρωσία: Συνελήφθησαν ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν με μια φουσκωτή όρκα έξω από το Κρεμλίνο
Pixabay

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε δύο ακτιβιστές σήμερα, Δευτέρα, αφού τοποθέτησαν μια τεράστια φουσκωτή φάλαινα όρκα να επιπλέει στον ποταμό Μόσχοβα, έξω από το Κρεμλίνο, ζητώντας από τις Αρχές να προστατεύουν τα θηλαστικά.

Η οικολογική οργάνωση Greenpeace γνωστοποίησε ότι οργάνωσε τη διαμαρτυρία με στόχο να προτρέψει τις αρχές να απαγορεύσουν την αιχμαλωσία των φαλαινών για εκπαιδευτικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς, αφού δεκάδες μπελούγκα και φάλαινες δολοφόνοι αιχμαλωτίστηκαν πέρυσι για να πωληθούν σε θαλάσσια πάρκα στην Κίνα.

Σήμερα, ακτιβιστές διαδήλωσαν στον ποταμό έχοντας μαζί τους τη φουσκωτή όρκα, στην οποία είχαν κρεμάσει ένα πανό με το σύνθημα: «Σας ευχαριστούμε που μας αφήνετε να φύγουμε, μη μας αιχμαλωτίζετε πλέον».

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τους ακτιβιστές όπως και έναν φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Novaya Gazeta, σημειώνει η Greenpeace σε μια ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει σχετικά, ενώ η Novaya Gazeta έκανε γνωστό ότι αργότερα ο φωτορεπόρτερ της αφέθηκε ελεύθερος.

«Μέχρι να επιβληθεί απαγόρευση στην αιχμαλωσία φαλαινών δολοφόνων, μπελούγκα και άλλων ειδών φαλαινών για εκπαιδευτικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς… μπορεί να τις αιχμαλωτίσουν ξανά και να τις πουλήσουν στην Κίνα», είπε ένας ακτιβιστής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ