ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική διάσωση κοάλα από την πύρινη κόλαση στην Αυστραλία

Δραματική διάσωση κοάλα από την πύρινη κόλαση στην Αυστραλία
Screengrab

Μία γυναίκα στη Νέα Νότια Ουαλία έδωσε «μάχη» με τις φλόγες και έσωσε ένα κοάλα που έκλαιγε από τους πόνους.

Το μαρσιποφόρο έχει πιθανότητες 50-50 να ζήσει, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Τα πόδια του έχουν καεί εντελώς, ενώ έχει εγκαύματα τόσο στον θώρακα όσο και στο στομάχι του» δήλωσε σύμφωνα με το CNNi εκπρόσωπος Τύπου του Νοσοκομείου για Κοάλα στην παράκτια πόλη Port Macquarie.

Όπως τονίζει, εάν το κοάλα καταφέρει να επιβιώσει, στο μέλλον θα χρειάζεται ειδική φροντίδα.

Στη Νέα Νότια Ουαλία που καίγεται εδώ και μήνες, υπολογίζεται πως έχουν πεθάνει περισσότερα από 350 κοάλα, με τις Αρχές να έχουν εκφράσει τον φόβο τους ότι πολλά από αυτά σκοτώθηκαν σε θαμνώδη περιοχή της Αυστραλίας.

«Τα κοάλα αυτά έχουν ξεχωριστή σημασία διότι είναι ένας ιδιαίτερα ποικιλόμορφος πληθυσμός σε γενετικό επίπεδο», εξήγησε η πρόεδρος του Νοσοκομείου για Κοάλα στο Port Macquarie.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί αιτία για πολλά δεινά

Πολλές περιοχές της Αυστραλίας έχουν καταστραφεί από τις σφοδρές πυρκαγιές που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων μέχρι στιγμής και έχουν αναγκάσει ολόκληρες κοινότητες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Από το 2016 περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπως και του Κούινσλαντ πλήττονται από μεγάλη ξηρασία, την οποία η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας αποδίδει εν μέρει στην αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας, η οποία έχει επηρεάσει τις βροχοπτώσεις.

Η θερμοκρασία του αέρα είναι επίσης αυξημένη τον τελευταίο αιώνα, γεγονός που αυξάνει τη σφοδρότητα των ξηρασιών και των πυρκαγιών.

Η σύνδεση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων αποτελεί σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης στην Αυστραλία.

Η κυβέρνηση που στηρίζει τη βιομηχανία άνθρακα δέχεται την ανάγκη να μειωθεί η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, αν και τονίζει ότι πιο αποφασιστική δράση υπέρ του κλίματος θα πλήξει την οικονομία της.

Αυτό θέτει την Καμπέρα απέναντι στους γείτονές της των χωρών του Ειρηνικού Ωκεανού που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις αυξημένες θερμοκρασίες και την άνοδο του επιπέδου της θάλασσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ