ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Οδηγός που σκότωσε εκ προθέσεως δεκάδες καγκουρό δεν θα μπει φυλακή

Αυστραλία: Οδηγός που σκότωσε εκ προθέσεως δεκάδες καγκουρό δεν θα μπει φυλακή
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Rob Griffith

Ένας Αυστραλός, που σκότωσε εκ προθέσεως τουλάχιστον 20 καγκουρό με το αυτοκίνητό του, κατάφερε να γλιτώσει την ποινή φυλάκισης μετά την παραδοχή της ενοχής του για ωμότητα απέναντι στα ζώα αυτά, μετέδωσε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Τα καγκουρό που είχε χτυπήσει και σκοτώσει με το αυτοκίνητό του, μεταξύ των οποίων δύο μωρά, είχαν βρεθεί τον Σεπτέμβριο σε δρόμους στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο 20χρονος Νέιθαν Σάνγκερ παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο της Μπέγκα, στη Νέα Νότια Ουαλία, σύμφωνα με τον τοπικό ενημερωτικό ιστότοπο Bega District News,

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο νεαρός άνδρας αναγνώρισε την ευθύνη του για την σφαγή, η οποία προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση.

Ο δικηγόρος του παραδέχθηκε ότι οι πράξεις «αναίτιας βαρβαρότητας» του πελάτη του προκάλεσαν «μεγάλο πόνο σε μεγάλο αριθμό ανυπεράσπιστων ζώων».

Στον κατηγορούμενο, στον οποίο μπορούσε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την πρόκληση θανάτου σε ζώο βασανίζοντάς το ή χτυπώντας το, επιβλήθηκε ποινή κοινωφελούς εργασίας 500 ωρών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφόρησης, ο 20χρονος, ο οποίος είχε λευκό ποινικό μητρώο, είχε ήδη αρχίσει να προσφέρει εθελοντική εργασία σε ένα καταφύγιο ζώων σε μια προσπάθεια επανόρθωσης για την πράξη του.

Ένας δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί του στο αυτοκίνητο όταν διέπραξε την εγκληματική αυτή ενέργεια, δήλωσε αθώος. Ωστόσο, θα δικαστεί τον Ιανουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ