Ρωσικοί S-400 πολύ κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας
Ανησυχία στην Άγκυρα προκαλεί η πρόθεση της Ρωσίας να εγκαταστήσει πυραύλους S-400 στην συριακή πόλη της Λαττάκειας, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία , σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.
Μετά την εγκατάσταση S-400 στην αεροπορική βάση της Κμεϊμιμ, οι Ρώσοι φαίνεται πως έχουν προωθήσει τους πύραυλους S-400 στην περιοχή Salma σε ένα ύψωμα που έχουν εκκενώσει οι Τουρκομάνοι με στόχευση το τουρκικό έδαφος.
Τουρκομανικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα Yeni Safak αναφέρουν πως η Ρωσία λαμβάνει προκαταρκτικά μέτρα για να εξοπλίσει το αμυντικό σύστημα στην πόλη Σάλμα, μια πόλη που κατέλαβαν οι φιλοκυβερνητικές συριακές δυνάμεις στις 12 Ιανουαρίου.
Οι S-400 είναι το πιο εξελιγμένο αμυντικό όπλο αέρους της Ρωσίας με πολύ μεγάλο βεληνεκές. Από τη Λαττάκεια θα μπορούσαν να στραφούν σε στόχους στη Συρία , βόρεια κομμάτια της Ιορδανίας και του Ισραήλ, τον Λίβανο αλλά και σημαντικές τουρκικές πόλεις όπως η Μερσίνη, η Αττάλεια και το Ικόνιο.
Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας παραμένουν τεταμένες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου στις 24 Νοεμβρίου.
Διαβάστε ακόμα:
Νέος γύρος στον πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας με βολές για το λαθρεμπόριο πετρελαίου
Οπαδικά τα κίνητρα της δολοφονίας 15χρονου στην Καλλιθέα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
21:50
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
21:41
Τα εγκληματικά δίκτυα μετατρέπονται σε «παγκόσμιες επιχειρήσεις» προειδοποιεί η Europol
21:33
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 86 εκατομμύρια ευρώ
21:29