ΚΟΣΜΟΣ

Νέος γύρος στον πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας με βολές για το λαθρεμπόριο πετρελαίου

Νέος γύρος στον πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας με βολές για το λαθρεμπόριο πετρελαίου
Φωτογραφία που κατά τη Μόσχα αποδεικνύει το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ ISIS-Άγκυρας Ρωσικό Γενικό Επιτελείο Στρατού

Ακόμη ένας γύρος στον πόλεμο Μόσχας-Άγκυρας άνοιξε σήμερα με νέες ρωσικές καταγγελίες περί λαθρεμπορίου πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι ντοκουμέντα που έχει στην κατοχή της επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζεται αδιαλείπτως το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ ISIS-Άγκυρας με μόνη διαφορά την αλλαγή στις διαδρομές που ακολουθούν και τα περάσματα που χρησιμοποιούν τα βυτιοφόρα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο αντιστράτηγος, Σεργκέι Ρουντσκόι, φωτογραφίες από δορυφόρο που εξασφάλισαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δείχνουν ότι «στην περιοχή Ζάκχο (πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν) βρίσκονται, ένθεν κακείθεν των τουρκο-ιρακινών συνόρων, 11.750 βυτιοφόρα και φορτηγά».

Ορισμένες από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο Στρατού

Όπως υπογράμμισε ο αντιστράτηγος, παρότι οι διαδρομές του λαθρεμπορίου πετρελαίου έχουν διαφοροποιηθεί και έχουν μετακινηθεί προς βορά, εντούτοις:

η Τουρκία παραμένει ο τελικός αποδέκτης των οδών του λαθρεμπορίου

Μόνο την τελευταία εβδομάδα, επισημαίνει το Russia Today, τα ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν 17 κονβόι με βυτιοφόρα του ISIS καθώς και διυλιστήρια του Ισλαμικού Κράτους.

Τουίτ του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης με βίντεο βομβαρδισμού βυτιοφόρων

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπαράθεση της Ρωσίας με την Τουρκία ξεκίνησε μετά την κατάρριψη, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, ενός ρωσικού βομβαρδιστικού τύπου Σουχόι από τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, γεγονός που έχει οδηγήσει, έκτοτε, σε μια άνευ προηγουμένου κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Σκηνικό πολέμου με πρωταγωνιστές Τούρκους και Ρώσους μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους

Αλληλοκατηγορούνται Πούτιν-Ερντογάν με επίκεντρο τη συνεργασία με τον ISIS

Η ζαριά της Τουρκίας στο τάβλι της Συρίας

Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Τι λένε οι πιλότοι που αναχαιτίζουν τα τουρκικά F-16

ΔΗΜΟΦΙΛΗ