ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Βίντεο από τον ισχυρό μετασεισμό - Διασώστες τρέχουν να σωθούν από ετοιμόρροπο κτήριο

Αλβανία: Βίντεο από τον ισχυρό μετασεισμό - Διασώστες τρέχουν να σωθούν από ετοιμόρροπο κτήριο
AP Photo/Petros Giannakouris

Θρήνος επικρατεί στην Αλβανία για τις δεκάδες απώλειες, μετά τα 6,4 Ρίχτερ που «χτύπησαν» τη γειτονική χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα (16:45), σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στον ίδιο εστιακό χώρο στον οποίο σημειώθηκε χθες ο φονικός σεισμός. Η σεισμική δραστηριότητα στην γειτονική χώρα συνεχίστηκε με έναν ασθενέστερο μετασεισμό -μεγέθους 3,1 Ρίχτερ λίγα λεπτά αργότερα- δυσχεραίνοντας τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha μαρτυρούν πόσο δύσκολη είναι η δουλειά των διασωστών, οι οποίοι εδώ και ένα 24ωρο προσπαθούν με όλα τα μέσα να βρουν και να ανασύρουν εγκλωβισμένους από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ.

Στο συγκεκριμένο σημείο, οι διασώστες επιχειρούσαν την στιγμή που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, ο μεγάλος μετασεισμός μεγέθους που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο τους.

Η ρεπόρτερ του Alpha μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση τις δραματικές στιγμές που έζησαν κατά τη διάρκεια του ισχυρού μετασεισμού, με τους διασώστες να αναγκάζονται να φύγουν από τα ερείπια για να μην τραυματιστούν.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, οι διασώστες εγκαταλείπουν τρέχοντας το μισογκρεμισμένο κτήριο, γιατί φοβούνται ότι θα καταρρεύσει αφού κρέμεται από μία κλωστή.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ