ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Βρετανία: Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Μπόρις Τζόνσον

Εκλογές Βρετανία: Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Μπόρις Τζόνσον
AP / Frank Augstein

Το προβάδισμα των Συντηρητικών του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, έναντι των Εργατικών της αντιπολίτευσης διευρύνθηκε στις 10 μονάδες, από επτά που ήταν πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Savanta ComRes για την εφημερίδα Sunday Telegraph εν όψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου που θα διεξαχθούν στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η υποστήριξη στο Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον αυξήθηκε κατά δύο μονάδες, στο 43%, από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Savanta ComRes που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων.

Οι Εργατικοί έχασαν μια μονάδα και λαμβάνουν το 33% της πρόθεσης ψήφου, οι φιλοευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες παραμένουν σταθεροί στο 13% και το Κόμμα Brexit έχασε μια μονάδα και λαμβάνει 4%.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εταιρεία Savanta ComRes ανακοίνωσε ότι η τελευταία της δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 27 και 28 Νοεμβρίου, πριν από την επίθεση την Παρασκευή, ενόπλου που μαχαίρωσε θανάσιμα δύο ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από πυρά της αστυνομίας στη Γέφυρα του Λονδίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ