ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε λύκειο του Ουισκόνσιν

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε λύκειο του Ουισκόνσιν
Φωτογραφία Αρχείου AP Photo

Ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε τη Δευτέρα σε λύκειο του Ουισκόνσιν, στις ΗΠΑ, όταν ένας 17χρονος μαθητής έφερε όπλο μαζί του στο σχολείο, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Λύκειο Γουοκίσα Σάουθ, που απέχει περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά του Μιλγουόκι, αποκλείστηκε μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του μαθητή και ενός αστυνομικού, ανέφερε η εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel.

Σύμφωνα με το CNNi, το οποίο επικαλέστηκε δηλώσεις της τοπικής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των πυροβολισμών, ο 17χρονος μαθητής τραυματίστηκε.

«Ο ύποπτος είναι σε σταθερή κατάσταση», δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας στη Γουοκίσα, Ράσελ Τζακ, στους δημοσιογράφους. «Δεν σημειώθηκε κανένας άλλος τραυματισμός κατά τη διάρκεια του περιστατικού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ένας αστυνομικός εισέβαλε σε μια αίθουσα του Λυκείου, έπειτα από καταγγελία μαθητή ότι είχε δει τον 17χρονο να κρατά όπλο.

«Μια ομάδα αστυνομικών έφτασε στο σημείο και προσπάθησε να ξεκινήσει διάλογο με τον ύποπτο. Όταν ο 17χρονος αρνήθηκε να βγάλει τα χέρια μέσα από τις τσέπες του και αγνόησε τους αστυνομικούς, τράβηξε το πιστόλι από τη ζώνη τουκαι σημάδεψε τους αστυνομικούς», δήλωσε ο Ράσελ Τζακ.

Τότε ο αστυνομικός πυροβόλησε κι αυτός, τραυματίζοντας τον ύποπτο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ το σχολείο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Αρχές κατέσχεσαν το όπλο του 17χρονου.

«Το κτήριο είναι ασφαλές. Ο ύποπτος είναι υπό κράτηση», ανέφερε μέσω του Twitter η τοπική αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ