ΚΟΣΜΟΣ

Σχοινάς και Γιόχανσον συναντήθηκαν με Ερντογάν για το προσφυγικό

Σχοινάς και Γιόχανσον συναντήθηκαν με Ερντογάν για το προσφυγικό

Τη σταθερή δέσμευσή τους στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας επανέλαβαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, κατά την επίσκεψή τους στην Άγκυρα και τη συνάντησή τους με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τους Ευρωπαίους αξιωματούχους υποδέχτηκε ο Τούρκος πρόεδρος και συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και τον πρόεδρο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ.

Σε γραπτή δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σχοινάς αναγνώρισε πως η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στην εφαρμογή όλων των πτυχών της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

«Η επίσκεψη ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε συγκεκριμένα ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη δέσμευσή της και τη συνεργασία της με την Τουρκία ως βασικό στρατηγικό εταίρο και γείτονα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Μετά τις συναντήσεις Μαργαρίτης Σχοινάς και Ίλβα Γιοχάνσον επισκέφτηκαν τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, για να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ