ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη σε τέμενος θα πραγματοποιήσει ο Ομπάμα

Επίσκεψη σε τέμενος θα πραγματοποιήσει ο Ομπάμα
Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, σε τέμενος του Καϊρου Pete Souza/The White House via Getty Images/Ideal Images

Την πρώτη του επίσκεψη σε τέμενος στις ΗΠΑ, με την ιδιότητα του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ο Μπαράκ Ομπάμα, με σκοπό να προάγει τη θρησκευτική ελευθερία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τετάρτη το τέμενος της Ισλαμικής Κοινότητας της Βαλτιμόρης, όπου θα συνομιλήσει με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας και θα κάνει δηλώσεις, όπως γνωστοποίησε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στο τέμενος, ο πρόεδρος θα «επαναλάβει τη σημασία να παραμένει κανείς αληθινός όσον αφορά τις θεμελιώδεις αξίες μας: να καλωσορίζουμε τους Αμερικανούς συντρόφους μας, να μιλάμε άφοβα κατά της μισαλλοδοξίας, να απορρίπτουμε την αδιαφορία και να προστατεύουμε την παράδοση του Έθνους μας υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας», τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει επισκεφθεί τεμένη εκτός των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στο εξωτερικό.

Η επίσκεψη αυτή του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε τέμενος πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο όπου η αντιμουσουλμανική και αντιμεταναστευτική ρητορική καταγράφουν άνοδο στις ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς να απορρίπτουν τις δηλώσεις πολιτικών κατά των μουσουλμάνων, ιδίως του Ντόναλντ Τραμπ, φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ