ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νέοι πυροβολισμοί στο κέντρο της Μόσχας

Ρωσία: Νέοι πυροβολισμοί στο κέντρο της Μόσχας
(AP Photo/Ilya Varlamov)

Νέοι πυροβολισμοί αλλά και έκρηξη ακούστηκαν στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, όπως μετέδωσε το Reuters, λίγη ώρα μετά από επίθεση ενόπλου στα γραφεία της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας. 

Ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος, αναφέρει η ίδια πηγή, ενώ συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες τόσο για τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών όσο και των δραστών. Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, πάντως, ο δράστης έδρασε μόνος, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τρεις ενόπλους που μπήκαν στο κτίριο.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Υγείας, μεταδίδουν ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ενώ η αστυνομία επέκτεινε την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο των πυροβολισμών. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως "τρομοκρατική ενέργεια".

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.

Νωρίτερα, ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της Μόσχας, στον χώρο υποδοχής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB. Όπως γράφει η εφημερίδα Izvestia, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ο ένας εξ αυτών αστυνομικός.

Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης εξουδετερώθηκε και τα στοιχεία του ταυτοποιούνται, μεταδίδει το RIA.

Ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα αναπτύχθηκαν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν.

Πέντε ασθενοφόρα εθεάθησαν να αναχωρούν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Νωρίτερα, μία μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι άκουσε πυροβολισμούς στην ίδια περιοχή, ενώ σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται αρκετοί άνθρωποι που μοιάζουν με αστυνομικούς και κρατάνε τουφέκια, να τρέχουν σε παρακείμενο δρόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ