ΚΟΣΜΟΣ

Σ. Αραβία: Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν τα περί σύλληψης Αμερικανών

Σ. Αραβία: Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν τα περί σύλληψης Αμερικανών
DeAgostini/Getty Images/Ideal Images

Την αδυναμία των ΗΠΑ, τουλάχιστον για την ώρα, να επιβεβαιώσουν το δημοσίευμα εφημερίδας της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με το οποίο εννιά Αμερικανοί υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των 33 υπόπτων για τρομοκρατία που συνελήφθησαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα, παραδέχθηκαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα Saudi Gazette, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, έγραψε χθες, Κυριακή, ότι τέσσερις Αμερικανοί συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα και άλλοι πέντε τις ημέρες που ακολούθησαν.

Οι σαουδαραβικές Αρχές συνέλαβαν επίσης 14 Σαουδάραβες πολίτες, τρεις από την Υεμένη, δύο από τη Συρία, έναν από την Ινδονησία, έναν υπήκοο Φιλιππίνων, έναν πολίτη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έναν Παλαιστίνιο και έναν υπήκοο Καζακστάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι επισήμαναν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται μεταξύ των 33 υπόπτων που κρατούνται.

Εντούτοις, οι αμερικανικές και σαουδαραβικές Aρχές συνεχίζουν τη διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων στις βάσεις δεδομένων, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ