Συναγερμός στο Βερολίνο: Εκκενώθηκε χριστουγεννιάτικη αγορά
Συναγερμός έχει σημάνει σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο καθώς οι Αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση του χώρου, μετά από τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου. Οι πολίτες απομακρύνθηκαν ήρεμα, χωρίς να δημιουργηθεί πανικός, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς στην πλατεία Μπραϊτσάιντπλατς έγινε λίγο μετά τις 20:00, τοπική ώρα, και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Bild, φέρεται να εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για κατοχή εκρηκτικών υλών από τις αμερικανικές αρχές για τον έναν εκ των δύο προσαχθέντων.
Όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της Der Tagesspiegel, επικαλούμενη κύκλους της γερμανικής ασφάλειας, οι δύο άνδρες φέρονται να ήταν σε επαφή με ομάδα σαλαφιστών μαχητών.
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την πιο φημισμένη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, που το 2016 βρέθηκε στο στόχαστρο μιας τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό.
Στις 19 Δεκεμβρίου του 2016, ο Τυνήσιος Ανίς Άμρι σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους 50, παρασέρνοντάς τους με ένα φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Μπραϊτσάιντπλατς. Στη συνέχεια διέφυγε στην Ιταλία, όπου σκοτώθηκε από αστυνομικούς.
«Επί του παρόντος οι συνάδελφοί μας εργάζονται στη χριστουγεννιάτικη αγορά Μπραϊτσάιντπλατς και την εκκενώνουν», ανέφερε αρχικά μέσω του Twitter η αστυνομία του Βερολίνου.
Τριγμοί σε Βρετανία και Γαλλία από το σκάνδαλο Επστάϊν: Στο στόχαστρο Μάντελσον και Λανγκ
08:25
Για διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών στη Διάσκεψη του Μονάχου προετοιμάζονται οι αρχές της Γερμανίας
08:20
Boeing: Από την απότομη προσγείωση σε νέα ύψη - Η χρονιά της επαναφοράς
08:15
Καιρός: Άνοιξη στην «καρδιά» του χειμώνα με 22 βαθμούς Κελσίου - Βροχές ξανά στην Αττική την επόμενη εβδομάδα
08:10