Κρεμλίνο: Καταδικάζουμε κάθε ανάμειξη στα εσωτερικά της Λιβύης
«Η Ρωσία καταδικάζει οποιαδήποτε ανάμειξη στις "εσωτερικές υποθέσεις" της Λιβύης», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την πρόθεση του Ερντογάν να φέρει στην τουρκική Βουλή το σχέδιο για αποστολή στρατευμάτων στην Τρίπολη.
«Η Μόσχα καλωσορίζει ωστόσο μία ταχεία επίλυση της κρίσης κι έναν τερματισμό της αιματοχυσίας στη Λιβύη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.
Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε επίσης στην ύπαρξη μισθοφόρων στη Λιβύη, ως αποτέλεσμα των «καταστροφικών πράξεων» κάποιων χωρών.
Οι δηλώσεις Πεσκόφ έρχονται ως απάντηση στις σημερινές δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος διαμήνυσε σήμερα πως σκοπεύει να καταθέσει αίτημα αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση τον Ιανουάριο.
Ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε την Τετάρτη την Τυνησία για να συζητήσει το ενδεχόμενο κατάπαυσης πυρός στη Λιβύη.
Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ξεκαθάρισε πως Τουρκία και Τυνησία συμφώνησαν να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ-Σάρατζ.
Κακοκαιρία Byron: Εκτός λειτουργίας το Τραμ σε τμήμα της γραμμής Ασκληπιείο Βούλας - Λουτρά Αλίμου
08:02
80 χρόνια από την εξαφάνιση της Πτήσης 19 στο Τρίγωνο των Βερμούδων – Τι συνέβη πραγματικά
08:00
Κλειστά σχολεία και σχολές σήμερα λόγω του Byron – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
07:52
AKTOR: Αναθεώρηση 5ετούς πλάνου λόγω LNG και ομολογιακού των 140 εκατ. ευρώ – Τι θα χρηματοδοτήσει
07:50