ΚΟΣΜΟΣ

Ελικόπτερο με επτά επιβαίνοντες χάθηκε στη Χαβάη

Ελικόπτερο με επτά επιβαίνοντες χάθηκε στη Χαβάη
AP Photo/Caleb Jones

Ομάδες διάσωσης στη Χαβάη ενέτειναν τις έρευνές τους με το πρώτο φως της ημέρας, για τον εντοπισμό ενός ελικοπτέρου, τα ίχνη του οποίο χάθηκαν, με 7 επιβαίνοντες, στη νήσο Καουάι.

Ο ιδιοκτήτης του ελικοπτέρου ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ότι το ελικόπτερο, μεταξύ των 6 επιβατών του οποίου βρίσκονται και 2 παιδιά, καθυστέρησε να επιστρέψει από μια περιήγηση στην ακτή Να Πάλι, έγινε γνωστό από την αμερικανική ακτοφυλακή σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ακτή Να Πάλι είναι μεταξύ των πλέον δημοφιλών προορισμών στο Καουάι, με τους τουρίστες να την επισκέπτονται με εναέρια και πλωτά μέσα.

Μόλις ξημέρωσε, η ακτοφυλακή γνωστοποίησε ότι στέλνει ένα αεροσκάφος HC-130 Hercules, ένα ελικόπτερο MH-65 Dolphin και ένα πλοίο, για να συνδράμουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν επίσης ένα ελικόπτερο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, η εθνοφυλακή του Καουάι και η πυροσβεστική του Καουάι.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ενδέχεται να εμποδίσουν τις προσπάθειες. Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ανέμους 45 χλμ/ώρα και κύματα ύψους 2,1 μέτρων.

Το ελικόπτερο διέθετε συσκευή εντοπισμού, ωστόσο δεν έχει σταλεί κανένα σήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ